How to write: Fanfiction, Bands

Je luistert al tijden naar een band of hebt deze band net ontdekt, je vindt de leden zo geweldig dat je je wilt verdiepen in hun leven en met hen interacten - daar is natuurlijk een manier voor; fanfiction. Maar wat is nou de beste manier om fanfiction over een band te schrijven?


In dit artikel wordt verwacht dat je al weet over welke band je fanfiction wilt schrijven, dus deze stap wordt overgeslagen.


Achtergrond informatie

Het is belangrijk om de leden van de band te kennen voordat je gaat schrijven. Je moet weten hoe oud ze zijn, wanneer ze zijn begonnen, wanneer ze zijn doorgebroken. Het zijn kleine details, maar het is je fijn om je hieraan te houden - andere mensen vinden het dan ook leuker om jouw fanfiction te lezen als de achtergrond informatie klopt!

Innerlijk van de leden

Doordat je nu vanuit de leden schrijft of een 'close-up' van de leden schrijft, moet je ook een karakter eigenschappen wel goed overnemen. Ze hoeven natuurlijk niet perfect te zijn, maar als hun hele karakter verandert in je fanfiction - zouden mensen zich hier snel aan kunnen irriteren. 
Hiervoor hoef je niet echt achtergrond informatie te zoeken, meestal zijn interviews en optredens al genoeg - dan heb je al gauw door of het een engeltje of eerder een sarcastische persoon is.


De verhaallijn

Met een fanfiction over bands moet je nog steeds een verhaallijn hebben, maar je kan 'm zo ingewikkeld maken als je zelf wilt. Je kan de leden in een situatie plaatsen waar ze nooit in zijn geweest, dus fantasie kan ook! Zolang je maar - zoals in het vorige punt staat - hun karaktereigenschappen goed beschrijft.
Nog steeds is het niet leuk om voor de zoveelste keer een verhaallijn te lezen over een meisje dat gekocht wordt door haar favoriete band. Probeer origineel te zijn met je verhaallijn of maak het origineel door het op een unieke manier te schrijven of door jouw personage realistischer te laten lijken.

Ik hoop dat jullie hier iets aan hadden. Veel plezier met schrijven!


Lots of love, Nina

Share this:

CONVERSATION

0 comments:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!