How it's made: A Character

Een karakter kan voor veel mensen een probleem zijn, ze weten niet hoe ze er een moeten creƫren. Ik geef jou de vier makkelijkste dingen waar je op moet letten bij een karakter! Met deze simpele stappen zou het geen probleem moeten zijn!


Stap 1: De naam

Een naam geeft een persoon een bepaalde uitstraling. Namen zijn een persoonlijk aspect van iemands leven, dus hier niet aan denken zou jammer zijn. Het eerste waar je bij een naam aan denkt, is afkomst. Personaliteit komt later is perspectief, na mate je ouder wordt begin je jezelf namelijk te vormen als persoon. Hierdoor is het handig, om in je achterhoofd, ook een paar bijnamen te bedenken. Tipje: Namen hoeven niet enorm speciaal te zijn! Doe gewoon iets wat je leuk vindt, en vooral iets dat bij je karakter past. Ook moet je eraan denken dat je de naam van het karakter niet herhaald in de naam zelve (dit hebben wij helaas gezien). Dus James MacJameson is niet een super idee...
          listofrandomnames.com/


Stap 2: Het achtergrondverhaal

Komt je karakter uit een rijk gezien? Waar is hij/zij geboren? Hoeveel broer(s)/zus(sen) heeft mijn karakter? Dit zijn de soort vragen die door je hoofd moeten gaan. Een goed uitgewerkt karakter is leuker om te spelen! Zorg ervoor dat je karakter kan terugblikken, dit kan je zeker interessanter maken. Het opent ook deuren voor je als schrijver, met alle informatie kan je andere karakters een ''inside-view'' geven in jouw karakter.
Belangrijke vragen: - Waar is mijn karakter geboren stad/land?
                                 - Aantal broer(s)/zus(sen)
                                 - Wat is de thuissituatie van mijn karakter?
                                 - Hoe is mijn karakter in de positie gekomen waar hij/zij nu in zit?
                                 - Historie met verdovende middelen?
         * Volle rechten gaan uit naar Ash

Stap 3: Het uiterlijk

Zeer belangrijk, zonder foto weten andere schrijvers niet hoe jouw karakter eruit ziet. Een uitgebreide beschrijving van hoeveel moedervlekken je karakter op zijn gezicht heeft kan wel, maar het is niet handig. Doe dit ook alsjeblieft niet. Een visueel beeld bij een karakter is altijd handiger om te hebben dan een beschrijving. Maar, waar kan je nou plaatjes vinden? Nou Rae heeft wel een paar hook-ups voor je.
Sites: - models.com
         - tumblr.com/search/models
         - IMG, PARIS


Stap 4: Karaktereigenschappen

Hoe is je karakter rond andere mensen, vriendelijk of afstandelijk? Kan je karakter goed met stress omgaan, kan hij/zij goed leren? Dit zijn een aantal vragen. Ik heb een lijstje voor je toekomstige karakter! Het allerbelangrijkste is dikgedrukt.
Volledige naam:
Bijnaam:
Leeftijd:
Uiterlijk (beschrijving Ć³f foto):
Extra uiterlijk (littekens/tattoos etc):
Innerlijk (karakter):
Geloofsovertuiging:
Seksualiteit:
Hobbies:
Gewoonten & eigenaardigheden:
Mentale en emotionele stoornissen:
Beroep (Ć³f studie):
Door:

Zo moeilijk was dat toch niet? 

Een karakter produceren is zo moeilijk als je het zelf maakt, ik hoop dat je met deze tips er goed uitkomt. 

Veel succes!


Cheers,

Raegan

Share this:

,

CONVERSATION

0 comments:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!