How it's made: A fictional world

Een wereld, een land, een stad of zelfs een gebouw dat alleen in jouw verhaal bestaat - wil je natuurlijk eigen maken. Maar dit kan best moeilijk zijn. Hier zijn een paar simpele stappen om jouw eigen wereld te creëren. 

Dit artikel geldt voor een fictionele wereld, stad, land, plaats, gebouw, school, etc.




Stap 1: Het Genre



Er is nogal een groot verschil tussen fantasie en realiteit. In welke tijd speelt je verhaal af en heeft dit effect op de wereld? Dit is de makkelijkste stap, maar ook erg belangrijk. Jouw antwoord op deze stap bepaalt alle andere stappen.

Als je hebt besloten onder welk genre en in welke tijd jouw wereld zich bevindt, kunnen we naar stap 2.



STAP 2: DE INHOUD

Nu we stap 1 hebben gehad, moeten we verder naar de inhoud. Hoe verschilt jouw wereld van de onze? Zijn er andere wetten? Zijn er helemaal geen wetten?
Hoe ziet jouw wereld er uit? Zijn er steden die helemaal bestaan uit technologie? Is jouw wereld vervallen en zijn er alleen nog maar ruïnes van de gebouwen die er ooit zijn geweest? Of is het één woestijnvlakte?


STAP 3: DE MENSEN

Wat voor mensen wonen er in jouw wereld? Of wonen er helemaal geen mensen, maar alleen aliens? De wezens die op jouw wereld leven, moeten wel in het gebied passen. Dus waterdieren kunnen niet in een woestijn overleven, dat snappen we allemaal wel.
Als er wel mensen zijn, hoe veranderen deze met de mens die wij kennen? In hoeverre hebben ze zich aangepast aan hun situatie, zien ze er ook anders uit? 

STAP 4: DE NAAM

Nu, een naam. Dat vinden we allemaal moeilijk, want we willen origineel zijn - maar dat is nog best moeilijk.
Een naam verschilt ook weer door het genre van je verhaal, je wilt een mooie en elegante naam als jouw wereld bestaat uit elven en prachtige, wilde bloemen. Je wilt een angstaanjagende naam als jouw hoofdpersonage het gevaarlijkste gebied dat bekend is, betreedt.
Maar namen hoeven niet zo moeilijk te zijn. Sommige steden namen kunnen voldoen, maar dan niet London of Los Angeles. Dan bedoel ik meer namen van steden, provincies of zelfs landen die niet echt bekend zijn. Het makkelijkste is als je een verhaal hebt die zich afspeelt in de toekomst of tijdens een apocalypse, dan vergaat er nogal veel informatie of worden dingen hernoemd - zo kan je een stad nemen waarvan mensen alleen een half bord hebben gevonden waar alleen nog Cisco en dan blijkt het San Francisco te zijn.

Ik hoop dat ik je hiermee heb geholpen! Good luck!


Lots of love, Nina

Share this:

,

CONVERSATION

0 comments:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!